Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658975
   « Vissza

Nálunk járt az olimpiai bizottság elnöke

 « Cikkek és hírek 
2022. december 8.
 

kepfile

   Egy olimpiai baráti kör számára nincs nagyobb megtiszteltetés annál, minthogy a magyar sport elsőszámú vezetője, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke érdeklődik utánuk. Így volt ezzel a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör is, mely civil szervezet november 24-én nem kisebb vendéget fogadhatott, mint a MOB év elején megválasztott új elnökét, a kétszeres olimpiai- és hatszoros világbajnok kajakost, Gyulay Zsoltot.

   A sportvezető, aki nem mellesleg 12 éve a Hungaroring Zrt. elnök-vezérigazgatója is, ráadásul egy órával a novemberi Varjú-est előtt érkezett az Erzsébet-ligetbe, hogy találkozhasson Kovács Péter polgármesterrel valamint Hóbor Bélával, a baráti kör elnökével, és az ő kalauzolásukkal megtekinthesse a környék sportberuházásait.
  A Rátonyi Gáborról elnevezett mátyásföldi uszoda előtt Gyulay Zsolt elégedette nyugtázta, hogy a Kertvárosban milyen precízen ápolják az ötkarikás hagyományokat, és az emléktáblákon örömmel olvasta az olimpiai játékokon járt sportolók, edzők és szakvezetők neveit is. Ezután néhány perc erejéig benézett a Kertváros SE birkózó- és szumótermébe, ahol Ancsin László, a Magyar Birkózó Szövetség főtitkára, a kertvárosi egyesület elnöke tájékoztatta őt a klubnál folyó munkáról.
    Legvégül pedig a Kertvárosi Vívópalotába is bepillantott, ahol Decsi István mesteredzővel, Decsi Andrással, a  férfi kardcsapat szakvezetőjével és dr. Decsi Tamás olimpiai bronzérmes, világ- és Európabajnok kardvívóval is kötetlenül beszélgetett. Sok ideje azonban nem volt, mert teltház várta őt az Erzsébetligeti Színház Harmónia termében. A nagy érdeklődés még magát az elnököt is meglepte.

    – Nem szoktam ilyen beszélgetős estekre járni, nem szeretek sem magamról, sem a múltról beszélni, úgy vélem, a közvélemény inkább a mai eredményes sportolókra kíváncsi, és ez így is van rendjén – mondta Gyulay Zsolt. Nos, ennek ellenére villámgyorsan eltelt az eredetileg tervezett másfél óra. A program első részében azonban rendhagyó módon szerepcsere történt, és egy pár perc erejéig a vendég volt a közönség. A Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör ugyanis kihasználva az elnöki látogatást, néhány mondatban maga is bemutatkozott a MOB elnökének. Gyulay Zsolt egyrészt méltatta a baráti körök fontosságát az olimpiai mozgalomban, másrészt pedig elismerését fejezte ki az idén 15 esztendős kertvárosi körnek.

   Ezt követően azonban már valóban Gyulay Zsolté volt a főszerep. Az elnök meglepő őszinteséggel beszélt a magyar sport jelenlegi helyzetéről, a MOB-nak a sportban betöltött szerepéről, a párizsi olimpia előkészületeiről, illetve saját sport és civil pályafutásának
legfontosabb pillanatait is felidézte.
   – 1996-ban vonultam viszsza, de az élsportban eltöltött évtizedek nem múltak el nyomtalanul. Hirtelen nem tudtam mit kezdeni a rám szakadt civil élettel, kerestem a helyemet ebben az új világban, miközben a sportolói múltamat is csak nehezen tudtam elengedni.
   – Olyannyira nehezen, hogy a Sydney-i olimpia történéseit is csak erőszakkal tudtam a tévéből figyelemmel kísérni. Szerencsére idővel beleszoktam új szerepembe, és sikerült olyan elfoglaltságokat találnom, amellyel eredményes tudtam lenni, és továbbra is a sport közelében maradhattam.
   Gyulay Zsolt a november 24-i Varjú-esten olyan kiválóságokkal is találkozhatott, mint Gedó György olimpiai bajnok ökölvívóval, Mohácsi Ferenc olimpiai bronzérmes kenussal, Bacsa Péterrel, a Magyar Birkózó Szövetség alelnökével, Szuper Levente jégkorongkapussal és Majsai Károly paralimpiai ezüst- és bronzérmes asztaliteniszezővel.
   – Jól éreztem magamat köztetek, és az elkövetkezendő 15 évre is sok sikert és sok emlékezetes estet kívánok nektek – mondta búcsúzóul Gyulay Zsolt.
                                                                                                                                                          Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez