Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.06.03. szombat
Klotild, Kevin
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 27134107
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Halak jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2015. február 17.
 

Nagyböjt

     Elérkeztünk az asztrológiai év utolsó állomásához, a Halak jegyéhez. Február 19-én, 0 óra 50 perckor lépi át a Nap a jegy határát. A Halak az összegzés jegye, s a lezárással egyidejűleg az új időre való felkészülésé. Az ilyenkor jelentkező tavaszi fáradtság csendben figyelmeztet minket az elvonulás szükségességére. Fontos elvégezni a félbemaradt/halogatott munkáinkat, és alapos külső-belső takarítással fogadni a tavaszt.
     A Halak a víz elem harmadik jegye, szimbolikus értelemben a mindent magába fogadó óceán, a tudattalan mélye. Egyszersmind a lemondás és áldozatvállalás jegye. Ezen vonása leginkább megmutatkozik a hagyományos keresztény böjtben, ami nagyrészt a Halak havába esik (2015-ben például február 18-án kezdődik). A böjt során megvonjuk a táplálékot a testtől, ezáltal eltávolodunk a földi világtól. A testi-lelki megtisztulás hozzásegít minket a szellemi világ felé való elmozduláshoz, a transzcendens élményekhez. A földhözragadt léttől messzebbre lépve bepillantást nyerhetünk egy tágabb valóságba.
    Böjtöt persze nem tarthat mindenki, valójában ez inkább az egészséges személyeknek való. A teljes táplálékmegvonás – 7, 14, vagy akár több napon keresztül – olyan lemondás, amelynek betartásához kevés az eltökéltség és az erős akarat. A böjt semmi esetre sem azt jelenti, hogy (legalább pénteken) nem eszünk húst. Másfelől bizonyos egészségi állapotokban a hús elhagyása is hasznos lehet.
     A TRANSZCEDENS TAPASZTALÁST viszont sokféle lemondás előmozdíthatja. Az életünk meglehetősen túlzsúfolttá, túlterheltté vált az utóbbi évtizedekben. Valójában általánossá vált a túlfogyasztás (előbb-utóbb tényleg szükség lesz egy új Földre).
    Ha alaposan körüljárjuk az életünket, bizonnyal felfedezzük, hogy miféle „böjtöt” tarthatnánk a következő hónapban. Másképp mondva: mi minden fogyasztásáról tudnánk – több-kevesebb erőfeszítés árán – lemondani. Nem szigorúan negyven napig (bár ez is lehetséges), de 1-2 hétre. Vagy akárcsak minden szerdán például. Néhány ötlet, ki-ki választhat, vagy kigondolhat jobbat, személyesebbet:
    Csokoládé, cigaretta, alkohol. Ilyesmivel sokan élnek, és az elhagyásuk igen jó hatással van az egészségre.
    Mobiltelefon, SMS, Internet, Facebook – egy modern ember számára nagyobb kihívás lehet ezek nélkülözése, mint három nap étel nélkül. Az eredmény viszont csodálatos.
Tévé, és más agyzsibbasztó. A sorozatfüggés manapság népbetegségnek számít.
Vásárlás („shoppingolás”) mint az idő agyonütésének elterjedt módja.
     Gépkocsi-használat. Most sokan azt hiszik, elment az eszem, vagy nem ezen a földön élek. Megnyugtatok mindenkit, tudom, hogy napfény, víz, levegő és autó nélkül nincs élet. Magam időnként, csak sport-jelleggel, gyalog járok az Örs vezér terére, ami ide 3 és fél kilométer. Az ember lába napi 15 kilométerre van hitelesítve, tehát ez semmiség.
    És végül a nagy össznépi társasjáték: panaszkodás saját helyzetünkre, elmaradhatatlanul összeszerelve a mások irigylésével. A Halak jegyében varázslatos világra nyílik bejárat. Kulcsszavai a hit és a hála. Semmibe sem kerül kipróbálni.
                                                                                                                                          Tóth Éva Ágota

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2023. május 15.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez